namen2image

ARJO

River view
ROZENDAAL CITY RIVER VIEW

Arjo Rozendaal heeft van 1984 tot 1989 de opleiding schilderen gevolgd aan de Willem de Kooning academie te Rotterdam.
Van 1989 tot 2002 werd hij vertegenwoordigd door galerie Delta te Rotterdam. Dit resulteerde in diverse tentoonstellingen; zowel solo als in groepsverband. Zijn werk is vertegenwoordigd in diverse privé- en bedrijfscollecties.
In 1985 startte Arjo samen met een groep vrienden het kunstenaarsinitiatief Dionysus te Rotterdam. Dit initiatief heeft bestaan tot 1990 en werd onder andere ondersteund door het ministerie van WVC en het Europese Culturele Fonds.
Van 1990 t/m 1998 was hij lid van de kunstenaarsgroep Expo Henk die een aantal gezamenlijke kunstwerken realiseerde.
Sinds 1992 is hij begonnen met het gebruik van 2D en 3D software. Dit mondde uit in een combinatie van olieverf en print op canvas. Naast dit vrije werk is het maken van visualisaties in opdracht een steeds grotere rol gaan spelen. Uiteindelijk heeft Arjo zich volledig gespecialiseerd op het gebied van 3D animatie.

Voor het maken van deze visualisaties maakt hij onder andere gebruik van het 3D softwarepakket Cinema 4D. De uitgebreide kennis die hij in de loop van de jaren heeft opgebouwd zet hij in bij het geven van trainingen in het gebruik van dit pakket.
Sinds 2005 geeft Arjo trainingen Cinema 4D bij Opatel.  
In 2013 is Arjo door Maxon erkend als certified trainer.

River view
KARAKTER ANIMATIE

LYDIA

Lydia Pees volgde aan de Willem de Kooning academie de richtingen audiovisueel, grafisch ontwerp en typografie. Na de academie kwam zij in 1989 in vaste dienst als ontwerper bij NOB Design op het Media Park in Hilversum. Haar eerste grote ontwerp opdrachten waren de corporate identity voor televisie in 1993 voor de zender Nederland 1 en in 1998 voor de NOS. Na 25 jaar gewerkt te hebben op het Media Park in Hilversum, start zij in 2012 samen met Arjo hun bedrijf Rozendaal City.

River view
NOS

In 2000 werd zij creative manager van NOB Design en later van het Creative Center van de televisie bedrijven CIRIS en Dutchview op het Media Park in Hilversum. Zij was tot en met 2014 commercieel, creatief en beleidsmatig verantwoordelijk voor deze afdelingen. Onder haar leiding de realisatie van o.a.:

 • Corporate identity Zembla VARA
 • Trailers National Geographic
 • Commercials en bedrijfsfilms Defensie
 • Bedrijfsfilms o.a. AKZO Nobel, ING, Rabobank en Nikon
 • Adaptaties en lokalisaties van commercials voor L’Oréal
 • Digitaal televisiekanalen Versatel, UPC en Tele 2
 • Corporate identities voor de Eredivisie en Euro Hockey League
 • 1994 t/m 2002 corporate identity Nederland 2 Genre leaders en promo vormgeving.

Van 1991 tot en met 2000 was zij ontwerper en artdirector bij NOB en CIRIS op het Media Park in Hilversum.
Zij realiseerde de volgende concepten en ontwerpen:

 • 1998 t/m 2006 corporate identity NOS, Leaders voor televisie en drukwerk o.a. Journaal, Jeugdjournaal, Studio Sport, Actueel, Den Haag Vandaag, Vak M, Na Elven, Studio Sport Document, Olympische Spelen en promo vormgeving.
 • 1993 t/m 1996 corporate identity televisiezender Nederland 1 Genre leaders o.a. sport, muziek, jeugd, nieuws, algemeen en promo vormgeving.
 • Leaders voor de VPRO, NTR, Teleac/NOT, VARA, EO, RVU, NCRV en de KRO

Andere activiteiten:
Zij was spreker op het symposium Vorm en Vermaak van Beeld en Geluid en jurylid van de Drempelprijs Vormgeving 2010 van de gemeente Rotterdam voor afgestudeerden van de Willem de Kooning Academie. Zij gaf gastlessen in audiovisuele vormgeving op de Willem de Kooning Academie Rotterdam en de HKU Faculteit Kunst, Media en Technologie Hilversum.